niwo_eurovergunning-logo

Certificaten

Met ruim 34 jaar ervaring is Van Wijk Koeriers ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de koeriersbranche. Veiligheid en kwaliteit vinden wij daarbij erg belangrijk. Dat bewijzen wij u ondere andere met onze certificaten en onze werkwijze van transporteren.

Van Wijk Koeriers beschikt over de volgende certificaten:

  • NIWO - NIWOnummer 27948: De NIWO is vergunningverlener voor het wegtransport. Zij toetsen elke vijf jaar of transportbedrijven nog voldoen aan de vier kwaliteitseisen die bij de Wet Wegvervoer Goederen zijn bepaald, te weten: kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en reële vestiging.

  • IRU: De IRU geeft vorm aan wereldwijde transport. Dit doen zij door kennisoverdracht te realiseren, netwerken te bouwen en service te bieden. Zij faciliteren het contact tussen transportbedrijven, belangenverenigingen, stakeholders en leveranciers binnen de branche.
  • CBR: Uiteraard beschikken wij over alle vereiste rijbewijzen en zijn wij door de CBR getoetst op onze vakbekwaamheid in transport en logistiek.
  • Awareness Training Medewerker Authorised Economic Operator. Het doel van Q-Share is om de wereld een stukje veiliger te maken. Het hebben van een AOE-vergunning heeft meerdere voordelen, met name op het gebied van controle door de douane. Zo zijn er minder fysieke- en documentcontroles, krijgen wij voorrang bij controle, kan op ons verzoek een controle op een bepaalde plaats plaatsvinden en is er geen controle op eerder gecontroleerde criteria bij een latere vergunningaanvraag. Uw voordeel is simpel: wij kunnen uw goederen sneller (af)leveren. Lees meer over het AOE-concept op de website van de Belastingdienst.
  • Vakdiploma beroepsgoederen vervoer: dit diploma is vereist om een ondernemersvergunning te kunnen aanvragen voor het vervoeren van beroepsgoederen.